lalaalala

Mar 31, 2011

dh habis ganti posa ke??

Salam semua....

dh lama tak berblog...byk yg tertangguh nak citer pasal kawen..tp hari ini aku bkn nk citer pasal kawen la..pasal ganti puasa...aku byk hari lagi nak kena ganti ni..aduh..sekarang ni dhla asik lapar je 24 jam..pantang tgk makanan best sket, semua nak makan! kalau ada kedai baru bukak mesti kena try la haha...dok blogwalking pn ramai yg citer pasal makanan...aishh! dugaan...dugaan... azam tuk menggemokkan badan eh bukan, membesarkan badan sket terpaksa dilupakan buat sementara waktu... ganti puasa bg abis dulu... ala time berbuka nnt ko mkn la byk2 yan oi! msti korg nk kata gtu kan? :P aku tak bleh makan byk-byk time berbuka..before berbuka mmg semua bnda nk makan...standard la semua org pn mcm tu kan...tp aku mmg tak boleh! membazir je semua tu...nafsu semata-mata.. time berbuka makan tak abis pn...tp mcm-mcm bli gak...kunun malam-malam kang leh sambung makan lagi tapi tak pun! sudahnya masuk dalam peti ais tah bila nk makannya...lama- lama ke tong sampah jgk akhirnya... sukala setan-setan...melompat keriangan haha

lupa plak gtau aku berpuasa hari ini...puasa ganti untuk hari yg PERTAMA! malu ok org lain dh abis gnti kot..aku gak yg baru terkedek-kedek nk abiskan posa... sebenarnya aku tak sure aku dh ganti ke lum huuhu short term memory :P rasa mcm penah ganti tp xsure plak bapa hari so aku decide puasa je semua blk bape hari yg tinggal..siap tanda kt calender lg supaya ingt :)

berbuka jap lg teringin nk makan ikan pari bakar lg la kt QB...
klu dh alang-alang pegi QB bleh la singgah tutti frutti lak kan..yummy!

Sekian...

12 comments:

cik selamah kundang said...

jom buka posa mkn best2 walaupun aku xposa harini.

eyanne said...

CSK : mkn mana? golden triangle ok? huuhu

~ NANA ~ said...

alamak! i pon lg 4 hari x ganti...kang lps kawen ssh pulak nk ganti :P

eyanne said...

Nana: pas kawen ajk hubby posa sama :P

roeza said...

nak join...yanto bleh tak kite ni same jenis short term memory...huhu rase mcm dah gnti tp lupe..n siap bleh lupe brape hari hutang...tahun lepas punye calendar ade tulis tp hmpphh...dah kate tahun lepas nye calendar,mstila dah masuk tong sampah...ingat2 ade tulis kat kalendar,cari balik mane,alamak dah terbuang plak..
so agak2 la hari hutang brape..
ni pon lom start ganti lg hhuhuhuu.. ape taknye, siang asek lapo je...
tak mkn nnt sian lak bby lapo (uhuk alasan ni:))
padahal mcmla bby makan direct kan..baby amik zat je:)

cehpat ajak i skalih gantiii!!~

eyanne said...

roeza: mari2 kita berpuasa..huuhu kang dh jadi mak buyong sgt2 dh xlarat kot hehe

m@Ri@ said...

bukak puasa kat mn kat qb ni..apsal aku sll g qb tak nmpk pun ni,.,.hehhe..ish tutti frutti tu org penang pn tak p lg tau..huhu..

p/s:mak buyung ni tak ganti puasa lg..8hari okay..masa bila nth aku nk ganti..huhuh...

Wawa Yusoff said...

uwaaaaa.... terasa entry ni begitu pedaasss sekali..! hehehe

sebulan selepas tarikh kawen dah pose. memang haru jugak nak menggantinye nnt. harusslah ganti dari sekarang :p

eyanne said...

maria: ko pn mak buyung lg ek..posa cpt2 bg bis hhuhu

wawa: baik posa b4 kawen hahaha :P

Mari kita berpuasa!

iedchan said...

saya mengaku saya belum abes...hehe :P

Mrs.Qarlista said...

mrs eyanne..hye dear. nad pon tataula dari mane dapat ur blog link..dah lame dah..tengok gambar kat ur blog pastu macam..ehh macam k-on je. hehe. being ur silent reader je all this while.. :)

eyanne said...

iedchan: hehe mari kita abiskn sm2 :P

Nad: I dh lm jd ur silent reader kot hehe