lalaalala

Dec 21, 2010

Kain Batik

wehuu..arini bleh berblogwalking sambil2 run flow sebab boss kuar 1/2day... ada apa tahla...tapi 1/2 day je la..:( so amik kesempatan ni update blog hahaha :P balik umah dh letih..trus tido..malas nk buka lappy dh...dari pagi smpai malam mengadap benda sama hari2..sian mata aku ni uhu... 

misi mencari kain batik *a*a sudah selesai...apsal ada * plak ni...sbb ni barangan terlarang hahaaha... macam nk bli drug plak...susah tul nk cari..nak tya pn kna bisik2...cari ke sungai petani tokei kedai kata abis...ye ke dh bis...ke nk sorok sbb time tu ramai gila org kat kedai dia..murah sgt gamaknya...mmg crowded abisla... takut penguatkuasa la tu..huhu... FYI, kain batik ni tuk sanak saudara/sepupu sepapat  pakai time wedding aku nnt..bkn idea aku pn...diorg yg nk...ikutkn ajela..janji x lebih bajet suda...huhu

last Sunday pegi bazar chowrasta kt penang...tempat yg terkenal ngn jeruk tu la...tak plan nk pegi pn..folo member je.. al-fadhil nak jumpa member dia kt png...dah alang2 pegi sana..so i pn truskn misi mencari kain batik... jalan2 tya sma tokei kedai yg jual kain batik...xdela dik... susah nk jumpa dh skg ni... abg takut nk jual la... dlu dah kna denda rm100k pn xabis byr lagi hahaha... macam2 alasan aku dpt... last2 ada satu kedai yg jual...finally..aku dh malas nk mencari lg...lantakla ko nk jual bape pn..aku amik je la... berkata dalam hati hehe de 10 helai je yg tinggal tuk Gred 1..tu pn tak sama pn..de 2 3 helai je yg sama... aku nk dalam 15 helai benanya..tp ok la dari xde kn...so aku angkut semua skali ahaha tokei kedai tu msti bertambah suka la kn... sehelai bape? hurm..xmo gtau sbb nnt de yg kata leh dpt lg murah..nnt menyesal hahaha...

source: sini

mula2 nak cari corak yg macam pic ni..tapi xde pn..msti lagi susah nak cari kn...kena pegi indon la baru jumpa... yang aku bli macam batik biasa je la...tapi ok je la bleh wt kain sudah... :P bemula misi mencari eh bkn membeli kain kosong tuk buat baju plak...xpayah cari jauh2..semua kedai kain ada jual kot...:P


Luv

7 comments:

cik selamah kundang said...

aiyok.nanti nk denda.hehe

eyanne said...

cik selamah: nnt hg tlg byr denda la ok? huuhu

ElyaElmo said...

klo kt kl nii..jual bwah rm20 kann?? klo tak silap laaa

eyanne said...

Elya: a'a kt cni pn jual bwh rm20 gak hehe

PurPLe LaDy AiFA said...

ala, awat x pesan kat i.. i balik kuching ujung bulan ni.. kompom leh jumpa kain2 gini kat smpadan indon swak tue.. huhu. awat kne denda kalo jual mende ni?

eyanne said...

eppa: nk pesan jgk! sbb nk bli lg..hhehe corak yg mcm kt ats ni ada ek??? nk2! klu xde batik sarawak pn ok gak..leh???

eyanne said...

lupa lak jwp...a'a klu jual m'sia kna denda nnt...nk protect batik m'sia..