lalaalala

Oct 31, 2011

Jalan-jalan cari makan - edisi kecewa

Salam semua...

Semalam dalam operasi jalan-jalan cari makan di Pulau Aman sebab tergoda tengok udang, lobster & all seafood dalam my frennya FB & blog para blogger yang rajin update pasal makanan. Last minit decision. Asyik-asyik makan kt Paksu Juru je kalau kepingin nak makan mee udang or mee ketam so this time we decide nak try kt Pulau Aman plak. mesti lagi fresh kan sebab kita boleh pilih sendiri apa yang kita nak makan dari para nelayan kat situ. apa yang my fren bagi tahu lah tapi.... owh sedihnya...kitorang tak dapat makan pun semua tu! sob...sob... uhu... jauh tau dari kulim ke Pulau Aman... ceh! tak jauh mana pun benanya, sebab tak tahu jalan & tak penah pergi tu yang rasa jauh tu haha

Kitorang gerak pun dah tengari sebab tak plan pun asalnya nak ke sana semalam... asalnya nak bawak my BFF, Dekna jalan2 sbb besday beliau semalam tapi tak dapat join atas sbb2 tertentu. mesej org ni, mesej org tu, last2 cukup kuota 4 org yang nak pergi sana ehhe kitorg sampai sana dalam kul 1 lebih - 2pm, ticket bot ke sana RM6 shaja pergi balik. murah je sebab dekat. Nak berenang pun bleh kot haha ok over mau tercabut tangan nnt

Ticket bot RM6 + parking kete RM2, total RM8. still murah kn? :)

Sampai2 je tengok ramainye orang... nak2 ada satu je restoran kat ctu. Dalam hati ada lagi ke makanan? memang betul la semuanya dah habis! frust tul la.. tak dapat nak makan lobster yg besar tu...

Pic ni I cilok dr FB kwn I yang pergi sana haritu :P besar2 kan? ruginya kitorg tak dapat makan semua tu T____T

Makanan yg tinggal just mee/kuey teow udang kuah & mee/kuey teow goreng udang je. Nasi goreng pun dah habis daa... sian kan kt kitorang uhuk!

pic from my instagram. Udang dia sgt fresh! sedap!

ole-ole yg boleh dibeli dr sana

muka frust tak dapat makan best! haaha jalan2 ke jeti baru kt ctu tapi under renovation... frust lagi! :(

with Fara

I was here & I'll come again!


waktu balik dari Pulau Aman, singgah sebentar makan Tutti Frutti di Juru Autocity! yummy2!




Pas makan Tutti Frutti, mahu pekena laksa plak kat Laksa Houz di Cherok Tokkun tapi malangnya tutup plak....kecewa lagi....tuka plan ke La Cosena Taman Selasih Kulim, tutup juga...kecewa untuk kesekian kalinya... and last choice Pizza Hut sahaja mahu cuba pizza cheese yang baru tu TAPI kecewa juga sebab cepat muak, banyak sangat chesse... semuanya kecewa je kecuali Tutti Frutti! :P

Sekian....

2 comments:

iedchan said...

beshnye makan lobster..pulau aman kt ne ye...:P

eyanne said...

xde tulis ek sorry lupa :(
Pulau Aman kt Pulau Pinang :) kt area simpang Ampat..mainland.. bkn island