lalaalala

Aug 14, 2012

Persiapan Raya!

Fuh2! dah berkurun tak update blog. Hampir nak delete je blog ni sebab malas sangat nak update tapi sayang plak huhu hari ini tetiba rajin sebab seharian dok blogwalking je.. bkn niat nak ponteng kje tapi dah boss pn tak update2 kje2 aku... so I layan kn aje..malas tanya hahaha mana ada mood nk kerja dah time2 nak raya ni. alah korang pun sama je kn? heh! eh tapi cuti I tak approve lagi! jem betul.

Cmne persiapan raya korang? dah complete ke? Tahun ni ala kadar je... baju raya dah lama siap tapi sayangnya tak muat dah nak pakai uhu sebab I dah gemok! Dah buncit! Yes I'm pregnant 25weeks now. :) Belum citer pasal my pregnancy pn kt blog..ye la dah nama pun malas kan hahaha tapi hari ni bkn nak citer pasal tu tapi pasal raya lah!

Tahun ni I pakai dress je la yang slalu beli kt Poplook tu.. baju kurung semua dah tak muat tang kain. Nak zip pn tak leh dah. sadis tul :(  padahal perut tak beso mana pun lagi. padan muka tuk diri sendri sebab buat baju ngam2 badan je, dah tak leh pakai langsung. bajet model la sangat! hehe godek2 gerobok almari kot ada baju len yang leh pakai tapi kecewa je.. ada sepasang yang ingat boleh pakai sebab baru pakai je bulan lps, semangat pegi beli manik2 kt ATUZ nak jahit kunun nak bagi nampak baru last2 frust jugak!


tema kaler tahun ni sepatutnya kaler turqoise ngn lilac trus jadi pink sebab dh beli dress kaler pink & nak match ngn kebaya nyonya pink yang I beli kt melaka time bila tah, tak pernah pakai lagi. buncit2 pun ada hati nak pakai kebaya hahaha harap2 muat baju tu time raya nanti huhu baju melayu Mr Pablo pun terpaksa beli pink la... light pink, nasib dia ok je ngn pink...laki kan alergic sket ngn pink ni...kunun hilang macho.. coih! ok what laki pakai pink hehe

This year raya kt kg Mr Pablo sebab last year raya kat kg I... sedih2 jgk tapi mana2 pun sama je lah.. dua2 pun parent kita jgk... so far semua dah settle kot... baju pun dah siap beriron haha gila semangat nak raya... malas nak berebut2 nanti time kat kampung. kuih raya beli kuih tunjuk2 je haha shopping kuih raya pn kat cafe tempat kje hehe tak tau la sedap ke tak..tgk muka akak tu mcm boleh caya je sebab dia kata dia buat sendri. boleh gtu? kat rumah takde oven so xleh nak buat... ingat nak beli tapi baru je beli microwave so tak cukup duit dah huuhu boleh aje nak bli oven yang murah2 tapi takkan nak guna sekali je... murah2 ni kan cepat rosak :) boleh terima tak alasan tu? :P tapi I ada buat jugak kuih raya 2 jenis. cari resipi kt tenet nak buat kuih raya tanpa perlu oven.. kira rajin la tu :) kuih apa? biskut cornflake milo ngn kuih gunting! hehe senang yang amat hahaha tapi cornflake milo tu rasa mcm masuk angin plak, frust lagik! maybe sebab bekas yang I simpan kuih tu rasanya... terlupa beli balang kuih banyak2 time tu :( sekarang tengah gigih buat kuih gunting je lah! ok la dari xdak langsung kn... stok balang pun dh banyak kt umah haha

Dah nak balik rupanya... tak update status kje lagi ni.. nak merepek apa pn tak tau ni... takkan nk gtau update blog hahaha memang nak kna peluku! silap haribulan raya pun kena keja oh tidak!

2 comments:

cik selamah kundang said...

selamat hari raya yan!maaf zahir batin...

eyanne said...

selamat hari raya jugak cik selamah!
maaf zahir batin