lalaalala

Jan 10, 2012

Thieves Market Penang

Salam semua...

first entry untuk tahun 2012. super busy last month. baru dapat relax2 tuk 2 3 hari... itupun boss tak mo lepas... ayat boss time im td.. im still waiting US assign task to me, to keep u busy :) oh hoi..

Bukan nak bercerita pasal keje.. lupakan sebentar... mau cerita pasal thieves market. thief or thieves? apa2 je lah... tahu apa itu thief market? Aku pun baru tahu je.... kata je orang Penang tapi tak tau kat mana... dahla thief market...terang2 barang CURI kot.. hahaha tapi tak tahu la plak kot2 semua tu barang lama diorg kan pastu diorg jual... berprasangka baik haha once u get there u'll know either barang curi or not. hehe

Thief market tu bukan kat rope walk or lorong kulit ok... w/pn kat sana pn memang terkenal dengan barang curi jugak heh tapi bukan semua barang curi ok.. kat sana lagi besar & banyak choice compare to this market... Thief market ni terletak di Lebuh Acheh or at the corner of Armenian Street and Carnavon Street. Guna GPS confirm jumpa lah.. Kecik je pun...hampaq kain.. pastu susun la barang2 yg nak dijual... senang nak lari kot bila polis buat rush nnt...bungkus & ikat je ngan kain then larikkk :P tapii every week ada je. Sabtu & Ahad kalau tak silap, takkan polis tak tahu ye dak???

layan pic yang sempat aku snap!

Fendy tengah pilih2 camera... beliau yang kenalkan tempat ni... tp 1st time jgk datang sini... dapat tahu dr geng2 beliau kot. Jangan lupa amik pic aku nnt Fendy gna camera ribena rm3 ko tu.. nak tgk jugak hasilnya cmne hahaaha



kalau hilang kasut time korang pegi solat kt masjid area sini, silalah dtg ke sini...berkemungkinan besar akan jumpa kembali kasut anda haha mcm dalam drama anak mamak menantu mami eh betul ke tajuk drama tu?



kalau korang banyak barang lama2 yang dah tak guna tu apa kata korang datang join skali jual kt sini..mesti paling laku lah sebab barang korang paling bersih, cantik, elok dsb tapi kena jual dengan harga yang murah la ye hahaha

Sekian....

5 comments:

Fndy said...

tambahan. kat lebuh acheh la. weekend 5pm-7pm je. tak leh lama-lama. line panas. haha.

eyanne said...

hhaha aku ingt2 lupa nm jalan tu

cik selamah kundang said...

brapa kali fendy tipu orang pegi tempat sama?

eyanne said...

kurg fhm ayt hg CSK!
tp tmpt ni dh jd tmpt feveret Fndy haha

Fndy said...

yg aku bawak muni tu tempat lain lah. tu stadium bandaraya. hihi