lalaalala

Feb 28, 2011

my baju nikah!

blog dh mula nk bersawang...lama tul x update...arini nk update pasal baju nikah saya la...

baju saya biasa2 je...just kurung moden kain chiffon beaded....kunun2 bleh pakai balik nnt tp rasa mcm meriah jgk la kalau nk pakai time kndri org len...kang ada yg kata lebih dari pengantin lak uhu sbbnya baju ngn kain, 2 2 ada manik2 tu...so pasni klu rs nk pakai blk kna cari kain lain or baju lain yg simple je, no beaded, xdela meriah sgt kot nnt kan... kain chiffon tu saya bli kt Jakel, harga...bleh la... xmo gtau sbb nnt menyesal ada blogger lain yg dpt lg murah dr saya arghh...xmo tau! klu bli kt Bandung msti berganda2 murahnya...xpe..dh lepas huuhu 

full view baju nikah saya ngn Encik hubby skali...

 
close up sket la...tp xbape clear sbb camera murah je uhuhu tgn baju de butang2...ingt nk soh balut butang tu ngn kain yg sama tp msti leceh je sbb kain tu sgt lembut..nasib Liza tu gna butang lutsinar tu..ok je..i like! :)




 saja letak pic ecah dok belek2 baju nikah ni hahaha

Baju nikah ni saya tempah kt Classic One kt kulim. RM290 sekali baju melayu.. okla tu...dok survey2 harga area tu je, ada yg lg murah tp xtau ok ke tak..dari nyesal nnt baik hantar kt org yg kta dh tau servicenya kn...survey kt Penang lagi la mahal...so cari area kulim je... Purple Lady pn tempah kt cni.. baju beliau kan gorgeous, so saya pn decide hntr ctu gak.. :)

ada kisah di sebalik baju ni huuhu...masa saya amik baju ni..agak besar di badan saya tp still ok..tak excited sgt la sbb saya nk kain tu flowy2 gtu..kembang2 tp beralun tp tukg jahit tu kata xboleh buat sbb kain tu sgt lembut+berbeaded...agak frust di situ :( baik bli kain chiffon kosong je kn...msti bleh buat....xpela..redha saja ngn kain kembang biasa tu.. balik umah pn xde rasa nk test pn...simpan dlm almari je..satu hari tu terdetik nak test baju nikah..lagi bape minggu je lg dari tarikh majlis, pakai2 ok je mcm saya pakai dulu...belek2 de line2 ukuran tu...so dengan yakinnya saya pegi basuh sendri baju tu! bkn pegi hntr dry cleaning pn sbb xsempat dah...hahaha bila dh kering tahu pe jadi ngn baju tu?? kain chiffon tu dh mengecut! kain lining maintain mcm biasa... mksudnya nmpkla lining kt bawah baju sbb chiffon dh terangkat... mula gelabah la....nasib tgn baju ok je... test blk pakai baju tu...tp yg best nya baju nikah saya melekap cantik je kt badan saya..maybe sbb dh mengecut kot hahaha b4 ni kan agak besar...nasibla mak saya tukang jahit, so saya mintak mak tolong jahitkn bahagian bawah kain lining tu...so settle problem! :)

lupa lak, chiffon beaded xleh gantung ngn hanger mcm kita gantung baju biasa tu...dari mana saya baca tah..x ingt plak...nnt beaded tu jatuh x cantik ok...



Luv

20 comments:

~ NANA ~ said...

i baru pegi jakel utk cari baju sanding...btw baju nikah u cantek!!!

elle's laaa~ said...

cantek...... ape salah nye kalo pakai baju tuu pegi kenduri kawen org lain.. nnti mesti org akan cakap.. waaaaa, cantek nye baju dia... hehe :)

eyanne said...

thnx Nana :)
nnt review bj u plak ok..

eyanne said...

hehe..nnt pengantin marah la...over dr die huuhu

noridaramli said...

eeee....jeles ngn baju awk...ske kt tangan tu...ade button...suke sgt

eyanne said...

ida: nnt wtla tgn baju mcm tu jgk ok :)

PurPLe LaDy AiFA said...

wahh x sbar nak kurus pas bersalim leh wat baju cenggini and pakai. hahhahahaa

eyanne said...

eppa: haha caiyuk2! tp bleh ke??? gaya mkn tu mcm xcya je huuhu

mizzunderstood said...

dear....baju nikah u SGT GORJES okeyyyy....sukeeeeeeee =)

eyanne said...

malyn : thanks dear! biasa je pn..

Reen Tart Nenas said...

chantek hoke. boleh pakai balik g kenduri kalau majlis tu pd waktu malam :) or buat kat dewan...

eyanne said...

tu la Reen..i pn pk cm tu gak...majlis mlm ok la nk glam sket haha thanks dear!

anaztasias nora aira said...

saya suka simple2..saya suka baju nikah awak :)

eyanne said...

less is more rite...hehe thanks dear!

Reen Tart Nenas said...

yuhuuuuuuu bile nak update lagi? faham2, after married, mmg xcukup masa...

Hazirah Mahmud said...

cantik baju ni..i copy pic u k..nak wat cth..simple but nice...

cantik!!

eyanne said...

Hazirah: sure np :)

Anonymous said...

Salam, boleh tak nak tau details kedai Classic One tu, no phone n alamat ke, tq. Boleh tak sms or email pada sy,

liza@saujanamarine.com/013-5891981. TQ

Anonymous said...

Salam,

saye nak buat baju jugak.tunang da bLi kan kaen 2 pasang kt bandung.mmg murah kaen kt sne =)

nk tnye, bpe meter kaen Lace nk gune kLw nk wat baju cm awak ek?

cn email me?orked_violet@yahoo.com.my

Anonymous said...

dear, bleh bagi i detail tailor you?i tgh cari tailor utk buat baju kahwin..thank dear..email me - dailleyna@yahoo.com.